Wat is SEO?

Onder de term SEO (of Search Engine Optimization) wordt de optimalisatie van een website voor een zoekmachine verstaan. Daarbij moet er naar meerdere factoren gekeken worden, waaronder de algoritmes die een zoekmachine als Google gebruikt om websites in te delen. Je kunt SEO dus gebruiken om je website beter vindbaar te maken en om op die manier meer klanten aan te trekken. Daarbij is het vooral van belang om bezoekers aan te trekken die ook daadwerkelijk relevant zijn voor je website. Met andere woorden, om bezoekers aan te trekken die iets te zoeken hebben bij je bedrijf.

De 4 stappen van SEO

SEO kun je grofweg onderverdelen in 4 stappen: de analyse van zoekwoorden, de optimalisatie van de gebruikte techniek, de optimalisatie van de gebruikte teksten en het zogeheten linkbuilding. Bij de eerste stap wordt er gekeken naar welk soort zoekwoorden vaak gebruikt worden om bij andere bedrijven te komen. Verder dient je website technisch aan deze zoekwoorden aangepast te zijn. Dit kan gedaan worden door goede teksten bij je links te plaatsen en door je URL’s duidelijk te laten zijn. Bovendien dienen de teksten die je gebruikt op je website de zoekwoorden te bevatten. Daarbij is het van belang dat de teksten goed geschreven zijn en ook daadwerkelijk informatie bevatten. Google selecteert hier streng op en filtert de websites waarop de zoekwoorden gewoon zo veel mogelijk gebruikt worden er genadeloos tussen uit. Daarnaast is het goed om er voor te zorgen dat andere websites weer naar jouw website linken. Op deze manier zal Google je sneller als relevant zien. En relevante pagina’s krijgen hogere posities en worden daarmee sneller gevonden.

Het toepassen van SEO op je website

StapOnline zorgt er dus voor dat je website zoveel mogelijk geoptimaliseerd is voor het verschijnen in zoekmachines. Daarbij wordt gebruik gemaakt van SEO, zoals hierboven beschreven. Er wordt een analyse gedaan van de meest relevante zoekwoorden, waarbij de website technisch hierop aangepast wordt. De tekstschrijvers zullen deze zoekwoorden daarna in hun teksten voor op de website verwerken. Bovendien zorgt StapOnline ervoor dat er zoveel mogelijk aan linkbuilding gedaan wordt. Al deze factoren samen zorgen ervoor dat er een groot aantal aan relevante klanten op je website terecht zullen komen.